1642 razloga za reći – HVALA!

Posljednja radna subota Učionice u 2021. godini bila je zbilja posebna. Tog 18. prosinca božićnim sajmom smo zaključili humanitarnu akciju koja je trajala kroz cijeli mjesec. Ponosni, srca velikih kao kuća, iskreno zahvaljujemo svima koji su sudjelovali jer smo zajedno prikupili 1.642,00 kune za ljepši Božić jedne obitelji u potrebi.

Najdraže nam je kada uspijemo spojiti edukativno s kreativnim, ugodno s korisnim. Takav multipraktik bila je i zadnja radna subota Učionice u ovom polugodištu. Osim radionica, kao što je uobičajeno za zaključenje polugodišta, 18. prosinca se održala i naša završna zimska izložba. Tom prigodom su svi roditelji i zainteresirani mogli vidjeti što i kako rade naši mali i nešto veći likovnjaci.

No, paralelno s time odvijala se vjerojatno najbitnija stvar koju smo napravili u dugo vremena – zatvaranje humanitarne akcije „Dobro srce kreativnosti za blagdane u radosti“. U sklopu akcije, mlađa grupa polaznika likovnih radionica tijekom prosinca je izrađivala božićne ukrase i čestitke, a njihovi radovi su bili izloženi na humanitarnom sajmu 18. prosinca. Sredstva prikupljene prodajom tih radova Futura Učionica odlučila je uduplati te donirati obitelji u potrebi.

Naši posjetitelji bili su i više nego velikodušni. Klinci su nam poklonili hrpu svoje kreativnosti, toliko da njihovi božićni ukrasi nisu ni stali na naš neobični bor. S druge strane, posjetitelji sajma nisu štedjeli na širini svoje ruke. Neki su ubacivali poveće novčanice za samo jedan ukras ili kavu s nogu, a neki su kupovali svoje vlastite radove s izložbe iako su na njih svakako imali pravo.

Rezultat toga bio je da smo u svega dva sata humanitarne akcije skupili 821,00 kunu od donacija. Naše „1+1=4“ obećanje o dodavanju jedne kune na svaku doniranu smo ispunili tako da se sveukupno prikupilo 1.642,00 kune za obitelj u potrebi. Novci su uplaćeni na račun udruge Mali zmaj što znači da će naša „izabrana“ obitelj sredstva dobiti taman na vrijeme za predbožićnu kupnju i proširenje svoje skromne blagdanske trpeze.

Ovim putem od srca zahvaljujemo svima koji su sudjelovali. Teško da uopće imate predodžbu o tome koliko ste nas obradovali, a koliko ćete tek obradovati ovu obitelj kojoj svaka dodatna kuna znači. Pokazali ste nam ne samo vedrinu u svojoj prisutnosti, nego dobrotu u vremenu koje je svima izazovno, ali u kojem ste svejedno pokazali humanost svog duha.

Hvala vam! Po 1642 puta – hvala vam!