Radionica učenja uspješno odrađena


U Futura učionici ovih je zimskih praznika u sklopu programa Kreativna zima po prvi put održana radionica učenja. Radionica učenja se odvijala od 11. do 14. siječnja, svaki dan od 18:00 do 20:15, a radionicu je pohađalo 12 polaznika iz 7. i 8. razreda osnovne škole.

Cilj radionice bio je kroz zabavu, učenje i mozgalice naučiti tehnike motivacije, pamćenja, izrade plana učenja i organizacije radnog vremena i prostora, a rezultat toga su vještine uz koje učenje i obavljanje školskih obveza postaje lakše i efektivnije. Našim se polaznicima radionica jako svidjela, pa nam je Anja, jedna od polaznika, rekla:

Puno toga sam naučila. Mislim da je vrlo korisna radionica i da će mi ubuduće jako pomoći. Stekla sam novih ideja za učenje i otkrila koji sam tip učenika što mi je jako drago jer znam na koji način mi je korisnije učiti.

…a Max nam je rekao:

Ova radionica je bila jako korisna. Pomogla mi je na puno načina, a sve uz zabavu. Mislim da ništa ne treba dodati niti maknuti. Pristup voditeljice je odličan, jako je zabavna. Način rada je perfektan jer mi se u svemu čini kao škola, ali bolja.

Neki su imali i sitne zamjerke – poput Miriam, kojoj zabave i učenja nije bilo dosta:

Sviđa mi se način predavanja, kako radimo, sviđa mi se odnos nas i profesorice Nevene. Oduševljena sam i htjela bih da je ova radionica duže trajala (barem cijeli tjedan). Sviđa mi se kako i što radimo. Bilo bi mi drago kada bi i sljedeće godine bila organizirana ova radionica. Sviđa mi se kako je profesorica Nevena nama priredila zabavne materijale.

Naša profesorica Nevena se svima svidjela i pokazalo se da bi se voljeli družiti još više. Nevena je zaključila kako je na radionicama učenja najbolja kombinacija za radnu atmosferu učenje i zabava kao pravi dokaz da učenje ne mora biti muka. Naši polaznici su dobro upamtili da je dobar plan pola obavljenog posla i, što je najbitnije, da uvijek za sebe i svoj život učimo.