Naši polaznici pozvani na županijsko natjecanje iz Informatike


U četvrtak, 18. siječnja 2018., diljem Hrvatske provodilo se školsko natjecanje iz informatike na osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razini. Rezultat – braća Hranilović,  polaznici naših programerskih radionica već dvije godine, uspjeli su se plasirati na županijsko natjecanje iz informatike koje će se održati u petak, 9. veljače. Bravo, dečki!

Natjecanje iz informatike, Infokup, sastoji se od tri razine: školske, županijske i najviše, državne razine. Natjecanje je podijeljeno u kategorije Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike. Naši dečki, Niko i Tomo Hranilović, sudjelovali su u kategoriji Algoritmi (Python) 5 i 6. U navedenoj kategoriji provjerava se sposobnost rješavanja složenih problema gdje je cilj napisati savršen programski kod koji će se izvršavati što brže.

Niko je na razini petih razreda osnovne škole ostvario 193 boda, što je drugi najbolji rezultat u ukupnom poretku, dok je Tomo na razini šestih razreda ostvario stopostotni rezultat zaradivši svih 200 bodova što je najbolji rezultat na razini države! Ovi sjajni rezultati doveli su dečke do poziva na županijskom natjecanju iz informatike, 9. veljače.

 

 

Dečki su učenici Osnovne škole “Jurja Habdelića” u Velikoj Gorici. U program Futura Učionice uključili su se pohađanjem radionica Game Makera, no svladavši brzo ponuđena znanja i vještine, prešli su na programiranje u Pythonu. Osim redovitog rada sa svojom nastavnicom iz informatike, prof. Dijanom Tomašić, dečki napominju da im je značajno pomoglo znanje stečeno na Python radionicama Futura Učionice pod vodstvom prof. Sofije Pinjušić Ćurić koje i dalje sa zadovoljstvom pohađaju.

Ovim putem želimo od srca čestitati Niki i Tomi! Dečki, samo bez straha i pamet u glavice – držimo fige da 9. veljače pokažete svoje programerske vještine u punom sjaju.

Ako želite pratiti vijesti o informatičkim projektima, programima i natjecanjima u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske, pozivamo vas da posjetite stranicu Informatika Agencije za odgoj i obrazovanje.

Također, trenutačno su otvorene predbilježbe za radionicu početnog programiranja u Pythonu. Svi zainteresirani nam se mogu obratiti s upitima ili prijavama na broj 091-891-5075 ili mailom na info@futura-ucionica.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *