Kreativna zima u Futura učionici


Da zimski praznici ne bi prošli u dosadi, u Futura učionici će se od 9. do 14. siječnja 2017. godine održavati program Kreativna zima. Program će uključivati neke radionice već poznate polaznicima Futura učionice, no tom prilikom predstavlja se i trajno uvodi jedan edukativni novitet.

Prvog dana, 9. siječnja, započinju dvije radionice – Game Maker i Likovna radionica. Obje radionice traju do 14. siječnja i u tom se periodu održavaju svaki dan po dva školska sata u terminu od 18:00 do 19:30. Game Maker dječja je radionica programiranja dječjih videoigara. Cilj radionice je potaknuti djecu na istraživanje svijeta tehnologije i razvijanje informatičkih vještina, a njena cijena je 300,00 kuna. Likovna radionica polaznicima stavlja na raspolaganje različite slikarske tehnike i jednu tematiku – zimu i zimske blagdane. Cijena ove radionice je 250,00 kuna.

Novitet koji se uvodi u novu godinu s programom Kreativne zime je Radionica učenja. Radionica učenja je zamišljena tako da kroz podučavanje tehnika pamćenja, motivacije, izrade plana učenja te organizacije radnog vremena i prostora polaznicima pomogne u efektivnijem učenju i boljem usvajanju radnih navika. Ova radionica će se održavati od 11. do 14. siječnja po tri školska sata dnevno u terminu od 18:00 do 20:15 te je u potpunosti besplatna, a namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda. Osim toga, polaznicima će se Futura učionica zahvaliti na sudjelovanju u vidu poklon bonova za iduće radionice.

Program Kreativna zima je osmišljen kako bi se djeci tijekom praznika pružio prostor za učenje, izražavanje kreativnosti, zabavu i druženje te kako bi im se i olakšao skori povratak u školske klupe, ali i uspješan nastavak školske godine – uz pomoć vještina naučenih na Radionici učenja.

Prijave su moguće putem elektronske pošte, a sve eventualne upite je moguće poslati i putem službene Facebook stranice Futura učionice.