Škola programiranja


Škola programiranja za mlade

Računala gospodare našim svijetom – služe nam za zabavu, učenje i rad. Imperativ je biti informatički pismen, a predviđa se da u budućnosti neće biti dovoljne samo osnove vladanja računalom. Svladavanje jedne toliko cijenjene vještine prilično je velik zadatak…

No, uz naše tečajeve za programiranje igrica polaznici na zabavan i jednostavan način mogu naučiti sve o računalima, programiranju, svladati različite programske jezike i još puno toga korisnog u daljnjem obrazovanju i radu.

Odaberite jedan od naših tečajeva na računalu!

Svi tečajevi se izvode u odlično opremljenom informatičkom kabinetu, a programi koji se koriste na tečajevima su besplatni ili open source programi (programi otvorenog koda) koje polaznici mogu instalirati na svoja vlastita računala te samostalno vježbati i usvajati nova znanja i izvan tečaja.

Game Maker programiranje za početnike

Namijenjen osnovnoškolcima koji žele naučiti programirati računalne igrice, a nemaju nikakvo prethodno iskustvo u programiranju ili dizajniranju igara. Kroz tečaj izrađujemo nekoliko 2D računalnih igara u besplatnoj inačici programa Game Maker. Sve materijale koje koristimo na tečaju, kao i primjere završenih igrica, polaznici dobivaju nakon završetka tečaja.

Na tečaju polaznici s lakoćom savladavaju osnove programiranja, kritički promatraju vlastite i tuđe uratke, logički zaključuju i potiču se na samostalnost i inovativnost pri radu. Cilj tečaja je kroz zabavu uvesti polaznike u svijet računala i programiranja.

  osnovna škola (2.-6. razred)

  10-12 polaznika po grupi

  5 x 2 školska sata

  cijena = 300,00 kn

NOVO:
Game Maker akademija

Ovaj ciklus radionica objedinjuje programiranje za početnike i napredno programiranje korištenjem Game Maker alata nudeći više prostora za usavršavanje stečenih znanja i kvalitetnije rezultate. Polaznici se kreću kroz osnove vladanja Game Makerom, pa sve do razine samostalnog kreiranja multimedijski i interaktivno atraktivnih 2D video igara.

Tečaj je namijenjen djeci starije dobi te nije potrebno predznanje programiranja. Ono što se od polaznika traži jeste aktivno sudjelovanje na satu, kritičko promišljanje, logičko zaključivanje i dašak kreativnosti.

  osnovna škola (7. i 8. razred), srednja škola

  10-12 polaznika po grupi

  15 x 2 školska sata

  cijena = 1125,00 kn ili 3 rate po 375,00 kn

NOVO: Programiranje 3D igrica

Kreiranje kompletne 3D igrice zahtjeva dosta predznanja i svladanih vještina, no to je trud koji se isplati uložiti. Kroz ovaj “2u1” tečaj programskog jezika C# i platforme Unity, polaznici će naučiti sami crtati likove iz svoje mašte, oživjeti ih uz programsku pomoć te kreirati vlastiti virtualni svijet pun avantura i izazova.

Poželjno je da polaznici vladaju Python programskim jezikom, a do krajnjeg cilja – 3D virtualnog igraćeg svijeta – vodit će ih stručno vodstvo spremno na sva pitanja vezana uz programiranje i grafički dizajn.

  osnovna škola (7. i 8. razred), srednja škola

  10-12 polaznika po grupi

  15 x 2 školska sata

  cijena = 1125,00 kn ili 3 rate po 375,00 kn

Programiranje u Pythonu

Python programski jezik je odličan izbor za sve programere početnike jer je jednostavne sintakse, a izuzetno moćnih karakteristika koje omogućavaju rješavanja i najsloženijih programskih zadataka. Tečaj obuhvaća osnove programiranja kao što su rad s ulazom i izlazom, operatori, varijable, funkcije, itd.

Tijekom tečaja naglasak je na samostalnom i praktičnom radu samih polaznika – princip “learning by doing” koji daje najbolje rezultate pri svladavanju novih vještina.

  osnovna škola (7. i 8. razred), srednja škola

  10-12 polaznika po grupi

  15 x 2 školska sata

  cijena = 1125,00 kn ili 3 rate po 375,00 kn